Computer onderdelen

Het is een trend die steeds meer opkomt: het bouwen van je eigen computer. Door allerlei losse computer onderdelen te bestellen kun je een computer bouwen naar jouw wensen. De games die tegenwoordig te koop zijn hebben zo’n hoge beeldkwaliteit. Je wil daarom ook wel graag de beste computer om die games goed op te kunnen spelen. Helaas is een kant en klare game computer vaak heel duur. Zelf bouwen is daarom tegenwoordig steeds meer normaal aan het worden. Door bijvoorbeeld youtube-filmpjes te kijken met instructies kom je als amateur al een heel eind. Tegenwoordig zijn er ook duizenden websites met alle computer onderdelen die je maar nodig kunt hebben. Het toffe van zelf een computer bouwen is dat je hem ook kunt customizen qua design. Wil je bijvoorbeeld een helemaal groene computer, dan bestel je gewoon al je benodigde computer onderdelen in het groen. Youtube is een ontzettend handige bron van tips. Forums zijn ook een bron van informatie als je er even niet uitkomt. Verder zijn er ook talloze websites die uitleggen hoe je precies een computer bouwt. Toch ga ik je ook wat tips geven waar je rekening mee moet houden als je zelf een computer gaat bouwen.

Tip 1: bedenk van te voren wat je precies met je computer wil gaan doen

Voordat je allemaal losse computer onderdelen gaat bestellen is het erg handig om na te denken over wat je precies met je computer wil gaan doen. Doe goed onderzoek naar wat je wil en wat je nodig hebt. Hoe beter je je vooronderzoek doet, hoe sneller je uiteindelijk een werkend systeem kan bouwen. Voor een game-computer heb je bijvoorbeeld een goede grafische kaart, een high-end microprocessor en een hoop werkgeheugen nodig. Als je voornamelijk design-programma’s wilt draaien kun je juist weer andere onderdelen nodig hebben.

Tip 2: geef geen geld uit aan onnodige onderdelen

Een tip die voortvloeit uit tip 1 is dat je moet uitkijken waar je je geld aan uitgeeft. Doe dit vooral als je motivatie om zelf een computer te bouwen te maken heeft met geldbesparing. Als je toch voornamelijk gaat internetten of Word gebruikt, dan heb je geen fancy grafische kaart nodig. Ook heb je geen groot beeldscherm nodig, tenzij je grafisch gaat ontwerpen.

Tip 3: pleeg onderzoek voor een veilig bouwproces

Naast het onderzoeken welke onderdelen je nodig hebt, is het ook erg belangrijk om onderzoek te doen naar het bouwproces zelf. De stappen zijn niet moeilijk, maar je werkt wel met stroom en kwetsbare onderdelen. Weet daarom precies wat je doet voordat je begint met bouwen!