Heb je zin om een vakantie te pakken naar een warm land met heerlijk eten en de mooiste stranden plus veel historie. Dan is Griekenland een absoluut top idee! Wie denkt aan een vakantie in griekenland denkt al snel aan de grote mediterrane steden zoals Athene. Niet alleen het weer en de omgeving zijn ontzettend prachtig maar de historische geschiedenis maakt het nog veel beter. Een stedentrip Athene is dus een fantastisch idee voor een geslaagde vakantie. 

 

Je kunt er makkelijk op terrasjes zitten en genieten van een lekker drankje met uitzicht op het strand, daarnaast kan je je verwonderen over de rijke smaken en het heerlijke eten. Als laatste zijn de bezienswaardigheden ook zeker een bezoekje waard. Hieronder zijn er een paar musts op een rijtje gezet. 

 

Akropolis

Misschien heb je er al eens van gehoord, de heuvel Akropolis. Je kunt het al vanaf ver spotten en is misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden van niet alleen Griekenland maar ook Europa. De akropolis met een hoogte van ongeveer 156 meter heeft verschillende ingangen en is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Mocht je met de metro reizen dan kun je bij de halte Acropoli uitstappen, dit ligt aan de zuidkant van de heuvel meteen bij de ingang van het Akropolis museum. Op de top van de berg staan nog enkele andere gebouwen die bewaard zijn gebleven uit het verleden. Zo heb je het Parthenon, de grote tempel opgebouwd uit gigantische zuilen met prachtige gehouwen beelden en niet te vergeten de tempel van Nikè. Als laatste heb je nog een ongelooflijk uitzicht op de stad. Akropolis is dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Het dionysustheater

Als je toch onderweg bent naar de Akropolis dan is het zeker de moeite waard om onderweg een stop te maken bij het Dionysustheater. Vanaf de halte Acropoli is dit namelijk makkelijk te bereiken en een erg mooie route om te lopen richting de top. Het Dionysustheater is het oudste bestaande theater in Europa. Het theater is gebouwd in de 6de eeuw voor Christus en de ruines of overblijfselen van het theater zijn nog te vinden op het heilige gedeelte van Dionysus Eleutherius. Net onder het Akropolis is het muziek gebouw te vinden, het Odeon van Herodes Atticus. Ook dit openluchttheater is een prachtplaatje om te bekijken. Tegenwoordig wordt dit nog vaak gebruikt voor opera’s, concerten en voorstellingen. All met al nog een bruisende boel die de gebouwen weer tot leven laat komen.