De cryptocurrency is net als een aantal jaar geleden erg veel in het nieuws. Dit heeft te maken met de extreme koersstijgingen, maar ook met bekende personen die sindskort in de markt zijn gestapt. Zo zijn er een aantal grote financiële kenners gaan geloven in de cryptocurrency. Dit zorgt voor meer vertrouwen in het blockchain netwerk en daarnaast voor een interessante koersontwikkeling. Als je geld hebt geïnvesteerd in bepaalde coins, is het erg leuk om in de gaten te houden wat de markt doet. Er zijn verschillende methodes om de koers zelf en het nieuws rondom de koers in de gaten te houden.

Wanneer vinden er grote koersveranderingen plaats?

Bij de cryptomarkt zorgen een aantal situaties voor forse koersstijgingen- en/of dalingen. Een veelvoorkomende reden van een koersstijging is een update van een bepaalde coin. Als er iets is veranderd aan het netwerk, dan resulteert dit vrijwel altijd in een verandering van de koers. Vaak vindt er een stijging van de koers plaats op het moment dat de aankondiging van de update wordt gedaan. De ene keer blijft de koers hierna stijgen, terwijl er de andere keer sprake is van een rebound. 

Naast dat de ontwikkelaars zelf veel invoed hebben op de waarde van de coins, zijn er ook veel mensen met een groot bereik die uitspraken doen over de ontwikkeling van de koers. Ook zij kunnen zorgen voor grote koersdalingen- of stijgingen zorgen. Het is daarom bij de cryptocurrency niet alleen van belang dat je de koers volgt, maar ook het nieuws eromheen. Dit zorgt ervoor dat je op het juiste moment in de markt stapt. 

Wat is de blockchain?

Het merendeel van de coins die verhandeld worden, berusten op de blockchaintechnologie. Dit is een systeem waarbij elke vorm van informatie gekoppeld wordt aan een ander  stukje informatie. Dit geldt zowel voor contracten als voor betalingen. Doordat het netwerk zich continu blijft uitbreiden ontstaat er een sterk netwerk waar niemand direct controle over heeft. De macht ligt bij de gebruikers van het systeem en niet bij een centrale partij zoals een bank. Het voordeel hiervan is dat de markt erg transparant is en iedereen erin kan stappen. 

Waar volg je de koersen?

Wanneer je geld hebt geinvesteerd in de cryptocurrency is het leuk om de koers nauw in de gaten te houden. Het in de gaten houden van de koersen kan op verschillende manieren. Zo zijn er websites waarbij je alle koersen tegelijk kunt bekijken, maar daarnaast ook sites waarbij er gericht wordt op een specifieke koers. Daarnaast is het ook mogelijk om de koers nauw in de gaten te houden via handelsplatformen zelf. De live koersen cryptomunten kunnen door iedereen in de gaten worden gehouden.