Heeft er iemand vroeger de Sims gespeeld? Ik zeker wel, ik heb het helemaal doodgespeeld op de oude computer bij mijn moeder. Dan kroop ik hele dagen in het hoekje weg en maakte ik de mooiste kastelen en droomhuizen. Iets wat ik extra leuk vond was het ontwerpen van de keuken. Je kan zoveel leuke, unieke dingen doen met de plek waar je eten klaarmaakt. Nu ik met de verbouwing van mijn huis bezig ben, en dus eigenlijk de Sims in het echt aan het spelen ben (maar met meer consequenties en geen cheatcodes) vind ik het ontwerp van de keuken dus ook het leukst. Maar voordat de keukenmontage begint, voor welke stijl zal ik gaan?

De keukenmontage komt eraan, en ik moet dus bedenken wat ik wil. Laten we, voor mij en voor iedereen die met zijn of haar droomkeuken bezig is, eens door de laatste trends heen lopen.

The Smart Kitchen

De digitalisering laat overal haar sporen achter, en blijkbaar ook in het ontwerp van de keuken en de keukenmontage. Er bestaan steeds meer keukens met de allernieuwste snufjes en applicaties. Een echte Smart Kitchen is een keuken die technologische ontwikkelingen integreert in elke applicatie, van het licht in de koelkast tot de kraan. Dit is makkelijker als je een volledig nieuwe keukenmontage doet, maar dit kan ook toegevoegd worden aan een al bestaande keuken.

Donker en mysterieus

Blijkbaar worden donkere kleuren steeds populairder in keukens, vooral in de kastjes. Vroeger waren de kastjes voornamelijk wit, of een andere lichtere kleur, maar bij steeds meer keukens zie je nu donkerblauw, donkergroen, of zelfs zwart. Ik moet zeggen dat deze trend mij erg aanspreekt, vooral met het contrast wat je krijgt bij een witte muur. Het geeft je keuken meer dimensie. Je keuken krijgt er ook een bepaald luxueus gevoel van.

Stroomlijn alles!

Gestroomlijnde ontwerpen krijgen alsmaar meer bekijks in de wereld van keukenontwerp en keukenmontage. Natuurlijk zijn de traditionelere, pittoreske houten kastjes en aanrechten met hun decoratieve inhammen en versieringen nog steeds mooi en nostalgisch, maar een keuken is ook een plaats waar je komt om te ontspannen. Strakke, minimalistische ontwerpen trekken zoveel aandacht omdat mensen er rustig van worden en lekker op hun gemak kunnen koken. Plus, het is ook nog eens oprecht mooi!

Na een paar uurtjes onderzoek heb ik al een plan voor mijn keuken. Ik combineer alle drie deze trends! Een gestroomlijnde Smart Kitchen met donkere kastjes. Ik denk dat ik voor zwart ga. Mijn droomkeuken, eindelijk.

Waar ga jij voor? Vind je deze trends wat, of juist helemaal niet?