Displayport

Er zijn verschillende manieren waarop je apparaten met elkaar kan verbinden. Zo kan je een HDMI kabel gebruiken, een VGA-connector of een DVI kabel. In dat rijtje hoort ook de Displayport kabel te staan. Niet veel mensen weten echter wat een Displayport is en waar je deze kabel allemaal voor kan gebruiken. Daarom ontdek je hier alles wat je nog niet wist over de kabel in kwestie. Dus pak even een kopje koffie en neem er een sneetje brood of een bak muesli erbij. Ga er goed voor zitten en lees hier alles wat er over de Displayport kabel te vertellen valt.

Ontworpen als vervangende kabel

Zolang er technologische apparaten op de wereld zijn, zijn er kabels nodig. Voorheen waren de kabels en het apparatuur ontzettend groot. Door de jaren heen zijn er nieuwe kabels ontwikkeld zodat de poorten op de apparaten kleiner konden en makkelijker werden gemaakt om te gebruiken. Zo is de Displayport ook ooit ontwikkeld om de analoge VGA-standaard uit 1987 en de Digital Video Interface (DVI) uit 1999 te vervangen. Wist je dat de eerste Displayport alweer sinds 2006 te koop is? De Displayport is gemaakt door Video Electronics Standards Association (VESA) en kan door alle fabrikanten gratis gebruikt worden.

Displayport als nieuwe standaard

De Displayport kabel is dus met andere ontwikkeld om als nieuwe audio- en videostandaard te fungeren. Met deze kabel kan je namelijk zowel audio als video in uitstekende kwaliteit van een apparaat naar een monitor of scherm overdragen. In tegenstelling tot de concurrent, een HDMI kabel, heeft deze kabel maar liefst 20 pinnetjes. Daarmee heeft de Displayport kabel de meeste contactpunten van alle kabels die zowel audio als video kunnen overdragen van het ene apparaat naar het andere. Volgens sommige experts draagt dat bij aan de kwaliteit, maar dit blijft een omstreden punt.

Stevige, lange kabel is altijd handig

Zo’n Displayport kabel is niet alleen erg goed wat de kwaliteit en resolutie van het overgedragen beeld en geluid betreft. Deze kabel heeft tevens een ontzettend handig mechanisme waarmee je de kabel eenvoudig kan vastklemmen in een apparaat. Door middel van een duidelijk knop aan de bovenkant haal je de kabel weer los en verbreek je de aansluiting. Dankzij het interne systeem is het tevens mogelijk om dit type kabel met veel meters te kopen. Een HDMI kabel kan vaak niet erg lang zijn. In dat geval kan zo’n andere kabel een goede oplossing zijn voor jouw probleem!