hybrid cloud plaatje

We zitten in een tijd van forse economische groei die veel kansen biedt voor bedrijven. Het benutten van groeikansen vraagt veel van je bedrijf. Het soepel mee veranderen met de snel veranderende omstandigheden is een grote uitdaging. Één van de randvoorwaarden is een flexibele IT omgeving. Een manier om dit te organiseren is een hybrid cloud oplossing. hybrid cloud is één van de drie cloud oplossingen. Het is een steeds populairder wordende variant omdat je de voordelen van de twee andere cloud varianten kunt benutten. Hierdoor kun je tegen een aantrekkelijke investering toch een maatwerk cloud oplossing creëren. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de hybrid cloud oplossing.

Welke varianten zijn er nog meer buiten de hybrid cloud oplossing?

Zoals ik hierboven al aangaf zijn er nog twee andere cloud oplossingen. Dit zijn de Public cloud en de private cloud. De public cloud is het aantrekkelijkst met betrekking tot de investering. Het is een cloud oplossing die beschikbaar is voor iedereen. feitelijk maak je gebruik van een afgeschermd stuk cloud die voor jouw bedrijf beschikbaar is en waarin een aantal standaard oplossingen zijn verwerkt. Veel kleinere bedrijven maken daarom gebruik van de public cloud oplossing. Voor grotere bedrijven is een public cloud oplossing vaak niet toereikend. Hiervoor werken ze met teveel applicaties en zijn er meer wensen met betrekking tot het verdelen van de autorisaties e.d. Echt grote bedrijven kiezen daarom voor een Private cloud oplossing. Dit is een echte maatwerk oplossing waarbij er een cloud omgeving wordt gecreëerd die puur gemaakt is voor het betreffende bedrijf. Dit bedrijf is dan ook de enige die toegang heeft tot deze cloudoplossing. Het beheer van de cloud gebeurt binnen het bedrijf zelf of wordt uitbesteed aan een externe service provider. Vaak heeft dit te maken met de beschikbare IT expertise die aanwezig is binnen een bedrijf.

De voordelen van hybrid cloud

Een aantal voordelen hebben we al benoemd. Allereerst maakt het je bedrijf flexibeler. Je IT omgeving is namelijk makkelijker aan te passen op de snel veranderende omstandigheden en dit is nodig om je bedrijf snel aan te kunnen passen en daarmee in te spelen op de veranderende markt. Daarnaast is je IT met een hybrid cloud oplossing minder kwetsbaar. Het beheer zal namelijk in veel gevallen in handen zijn van een kundig IT bedrijf waarmee de continuïteit van je IT ook beter geborgd is. Daarnaast is de Hybrid cloud flexibel en toch aantrekkelijk met betrekking tot de investering.