blikje

Als je een filmpje zou maken van de straten in de grote steden zal je zien dat er altijd mensen zijn die troep maken. Ze verwijderen het uit hun huis en het maakt ze niet uit waar het vuil uiteindelijk terecht komt. Dit is heel erg zonde van het straatbeeld. We weten dat het ook erger had gekund, maar beter had ook gemogen. Toch is er iets te doen aan alle afval dat er ontstaat.  Met maar een klein beetje inzet van alle inwoners kunnen we de steden schoon houden. Wil jij weten wat je kunt doen, lees dan deze blog!

Voor bedrijven

Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, afval zal er ontstaan. Dit kan papier of glas zijn, maar net zo goed organisch afval van de lunch. Om van al dat vuil af te komen heb je een vuilcontainer nodig. Als bedrijf kun je zo een vuilcontainer gewoon huren. Je hebt ze in verschillende maten en je kunt zelf bepalen hoe vaak de container geleegd moet worden. Heb je een redelijk aantal werknemers dan is het verstandig om een vuilcontainer te huren van een groter formaat. Wees je er met zijn allen van bewust dat je als bedrijf zijnde een grote impact hebt op het schoon houden van de stad.

Dit kun je zelf doen

Er zijn een hoop dingen die bijdragen aan een schonere stad. Als je alleen al denkt aan de momenten waarop je buiten loopt en besluit om je kauwgom in de prullenbak te gooien, is dat goed. Je kunt proberen om telkens dezelfde boodschappen tas mee te nemen naar de supermarkt. Zo voorkom je dat er een hoop plastictassen door de straten vliegen. Er zijn oneindig veel dingen die je kunt doen om in je omgeving alvast wat minder vuil te creëren. Let goed op jezelf en wees er van bewust vinden.

Meteen beginnen bij jezelf

Je hoeft er niets voor aan te schaffen en dus is het maar een kleine moeite. Je hoeft alleen maar je best te doen om geen dingen te laten zwerven. Ook als je ziet dat iemand anders ergens iets heeft laten liggen kun je dit opruimen. Afval verpest de stad en dat wil je niet. Of je eerste stap nu groot of klein is, het is een eerste stap en daar gaat het om. Weet jij al hoe je gaat beginnen met het schoonhouden van jouw stad?