elektrische fiets

Pak jij ook voor ieder ritje nog steeds de auto, terwijl je liever op de fiets zal gaan? Dan ben je niet de enige. Het is natuurlijk erg verleidelijk, want de auto is erg gemakkelijk. Een goed alternatief is een elektrische fiets. Een elektrische fiets is comfortabel en snel. Met een elektrische fiets wordt tegenwind ineens een stuk minder erg!

Vroeger waren elektrische fietsen vooral ouderen en mindervaliden. De fietsen waren lomp, zwaar en hadden een accu zo groot als een schoenendoos. De moderne elektrische fietsen van nu zijn sportief, hebben een strak uiterlijk en slimfit accu met grote actieradius. Veel elektrische fietsen doen niet meer onder voor een gewone fiets.

Steeds populairder

De afgelopen jaren zijn elektrische fietsen steeds populairder geworden. Ook de jonge generatie fietsers hebben de voordelen ingezien van een e-bike en ruilen hun oude fiets in op een fiets met trapondersteuning. Je ziet ze daarom steeds vaker om je heen.

Met een elektrische fiets is het heerlijk om op de fiets naar je werk te gaan. Je bent buiten en bent in beweging, dus het is gezonder dan de auto – en daarbij beter voor het milieu dankzij de elektrische motor. Daarbovenop kom je ook nog eens zonder zweet op je werk aan. Ideaal!

Een elektrische fiets kopen

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende elektrische fietsen. Dus hoe vind je nou de juiste voor jou? Dat verschilt uiteraard per persoon. Het is natuurlijk belangrijk dat je tevreden bent met het uiterlijk van de fiets, dat het frame goed stevig is en dat de fiets binnen je budget past. Nu kost een nieuwe elektrische fiets ongeveer evenveel als een nieuwe gewone fiets, dus dat is geen punt om lang over na te denken. Op internet kun je je in ieder geval al uitstekend oriënteren voordat je naar een e-bike specialist gaat om een aankoop te doen. Hopelijk ben je hierdoor goed geïnformeerd over e-bikes!