Wanneer je op kamers gaat, is dat al spannend genoeg. Je verlaat het ouderlijk nest en gaat op jezelf. Dan wil je wel ergens terecht komen waar het fijn en veilig is. Een plek om je thuis te voelen.  In deze blog vertel ik je hoe je daarvoor kan zorgen. Want ja, ook dat moet je zelf regelen. Gelukkig is dat allemaal niet zo moeilijk en best leuk om te doen. Lees je mee?

Een fijne veilige plek

Allereerst is het zoeken naar een ruimte. Afhankelijk van waar je gaat studeren of werken, zal het aanbod verschillen. Vaak verschilt de prijs ook enorm qua plek. Het is dus handig om een klein lijstje te maken met je eisen; hoeveel vierkante meter wil je, wat is je budget? Etc. Maak je lijstjes niet te lang want studentenkamers voor een gemiddeld budget beschikken nu eenmaal niet over allerlei luxe. Het belangrijkste is dat wanneer jij daar gaat kijken, jij je er thuis voelt. Vervolgens kan je een huurcontract afsluiten en dan mag je op die fijne plek gaan wonen. Kleed het aan zoals jij dat wilt, het is immers jouw plekje

Opgeruimd staat netjes

En houd dat plekje opgeruimd want het is bewezen dat we productiever en rustiger zijn in een opgeruimde omgeving. Je wilt na een lange en drukke dag niet ook nog in een zwijnenstal thuiskomen, dat is niet echt heel relaxed. Daarnaast bedoel ik met opgeruimd staat netjes ook het opgeruimd houden van een privéleven en een werkleven. Aangezien je veel zal werken op de plek waar je ook wilt ontspannen en gewoon leven, is het handig om hier duidelijkheid voor jezelf in te scheppen. Zo voorkom je altijd aan het werk te zijn of juist nooit te werken omdat je immers ‘thuis’ bent. Even zoeken dus naar wat voor jou werkt.

Wonen én werken

Sommige mensen kiezen ervoor om altijd op kantoor of campus te werken maar soms heb je een grote deadline week of zijn die plekken niet beschikbaar dan zal je toch thuis moeten werken. Maak daarom voor jezelf een aangename werkplek thuis. Een fijn bureau met alle benodigdheden zoals een stekkerdoos, computer en wat pennen en papier, zijn al genoeg om aan de slag te kunnen. Niets houdt jou dan meer tegen om het beste uit je studie te halen. Op deze manier ben jij straks een echte student die weet hoe hij of zij de zaken aan moet pakken, zowel of academisch als op huiselijk gebied.